Ontdek de Adrenaline van Bikepark VAM-berg: Een Paradijs voor Mountainbikers!

MTBbaas.nl | Alles voor de echte mountainbike fanaat

Inleiding

Bikepark VAM-berg is een populaire bestemming voor mountainbikers in Nederland. Voordat je het park bezoekt, is het belangrijk om meer te weten te komen over wat het te bieden heeft. In dit artikel zullen we een gedetailleerd overzicht geven van Bikepark VAM-berg, inclusief de geschiedenis, de verschillende trails, de doelgroep en de benodigde uitrusting. Door deze informatie te kennen, kun je je bezoek aan het park beter plannen en ervoor zorgen dat je een geweldige ervaring hebt.

Wat is Bikepark VAM-berg?

Bikepark VAM-berg is een mountainbikepark gelegen in Wijster, Drenthe. Het park biedt een verscheidenheid aan trails en faciliteiten voor mountainbikers van alle niveaus. Het is een populaire bestemming voor zowel beginners als ervaren rijders.

Het park beschikt over verschillende trails die geschikt zijn voor verschillende niveaus van vaardigheid en ervaring. Er zijn eenvoudige trails voor beginners, met zachte hellingen en weinig obstakels. Voor meer ervaren rijders zijn er uitdagendere trails met steilere hellingen, technische secties en sprongen.

Naast de trails biedt Bikepark VAM-berg ook faciliteiten zoals een fietsverhuur, een restaurant en een winkel waar je mountainbike-uitrusting kunt kopen. Het park organiseert ook regelmatig evenementen en wedstrijden voor mountainbikers.

De geschiedenis van Bikepark VAM-berg

Bikepark VAM-berg is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente Midden-Drenthe en de provincie Drenthe. Het park werd geopend in 2015 en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire bestemming voor mountainbikers.

In de loop der jaren heeft Bikepark VAM-berg verschillende belangrijke evenementen gehost, waaronder nationale en internationale mountainbikewedstrijden. Deze evenementen hebben bijgedragen aan de groei en populariteit van het park.

De trails bij Bikepark VAM-berg

Bikepark VAM-berg biedt een breed scala aan trails voor mountainbikers van alle niveaus. Er zijn eenvoudige trails voor beginners, zoals de “Green Line”, die geschikt zijn voor mensen die nieuw zijn in de sport. Deze trails hebben zachte hellingen en weinig obstakels, waardoor beginners kunnen wennen aan het rijden op een mountainbike.

Voor meer ervaren rijders zijn er uitdagendere trails, zoals de “Black Line” en de “Red Line”. Deze trails hebben steilere hellingen, technische secties en sprongen, waardoor ervaren rijders hun vaardigheden kunnen testen en verbeteren.

Voor wie is Bikepark VAM-berg geschikt?

Bikepark VAM-berg is geschikt voor mountainbikers van alle niveaus. Er zijn trails beschikbaar voor beginners, gevorderden en experts. Het park heeft ook speciale faciliteiten voor kinderen, zoals een kinderparcours en een speeltuin.

Er zijn geen leeftijdsbeperkingen om het park te betreden, maar het is belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. Kinderen moeten altijd onder toezicht staan van een volwassene en het dragen van beschermende uitrusting, zoals een helm, wordt sterk aanbevolen voor alle rijders.

Uitrusting die nodig is voor Bikepark VAM-berg

Om Bikepark VAM-berg te bezoeken, heb je een mountainbike en beschermende uitrusting nodig. Dit omvat een helm, kniebeschermers, elleboogbeschermers en handschoenen. Het is ook belangrijk om geschikte kleding te dragen, zoals een shirt met lange mouwen en een lange broek.

Als je geen eigen mountainbike hebt, kun je er een huren bij het park. Bikepark VAM-berg biedt verschillende verhuuropties, waaronder mountainbikes voor volwassenen en kinderen. Het is raadzaam om van tevoren te reserveren, vooral tijdens drukke periodes.

Tarieven en openingstijden

Bikepark VAM-berg hanteert verschillende tarieven, afhankelijk van de leeftijd en het tijdstip van de dag. Er zijn ook seizoenspassen beschikbaar voor frequente bezoekers.

Het park is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 uur tot 18:00 uur. Het is gesloten op maandag, behalve tijdens schoolvakanties en feestdagen.

Hoe kom je bij Bikepark VAM-berg

Bikepark VAM-berg is gelegen in Wijster, Drenthe. Het park is gemakkelijk bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.

Als je liever met het openbaar vervoer reist, kun je de trein nemen naar station Beilen en vervolgens een bus nemen naar Wijster. Vanaf daar is het een korte wandeling naar het park.

Hoogtepunten van het park

Bikepark VAM-berg heeft verschillende hoogtepunten die de moeite waard zijn om te verkennen. Een van de populairste attracties is de “Big Jump”, een grote sprong die ervaren rijders kunnen proberen. Er zijn ook verschillende technische secties en uitdagende afdalingen die de vaardigheden van rijders op de proef stellen.

Het park biedt ook prachtige uitzichten op het omliggende landschap, waaronder bossen en heidevelden. Dit maakt het een geweldige plek om te genieten van de natuur terwijl je aan het mountainbiken bent.

Uitdagingen voor ervaren mountainbikers

Voor ervaren mountainbikers biedt Bikepark VAM-berg verschillende uitdagende trails. De “Black Line” is een van de meest technische trails in het park, met steile hellingen, smalle paden en grote sprongen. Deze trail is alleen geschikt voor ervaren rijders die vertrouwen hebben in hun vaardigheden.

Voor degenen die op zoek zijn naar nog meer uitdaging, biedt Bikepark VAM-berg ook mogelijkheden voor freeride en downhill mountainbiken. Deze disciplines vereisen geavanceerde vaardigheden en uitrusting, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent voordat je deze trails probeert.

Ervaringen van bezoekers

Veel bezoekers van Bikepark VAM-berg hebben positieve ervaringen gedeeld over hun bezoek. Ze prijzen de kwaliteit van de trails, de faciliteiten en de vriendelijke sfeer in het park. Veel rijders hebben ook genoten van de uitdagingen die het park biedt en hebben hun vaardigheden kunnen verbeteren tijdens hun bezoek.

Er zijn echter ook enkele negatieve feedback van bezoekers geweest. Sommige rijders vonden de trails te druk tijdens piekuren en klaagden over het gebrek aan onderhoud van sommige delen van het park. Het is belangrijk om rekening te houden met deze feedback bij het plannen van je bezoek.

Conclusie

Bikepark VAM-berg is een geweldige bestemming voor mountainbikers van alle niveaus. Het park biedt een breed scala aan trails en faciliteiten, waardoor rijders van alle niveaus kunnen genieten van een geweldige ervaring. Door vooraf meer te weten te komen over het park, kun je je bezoek beter plannen en ervoor zorgen dat je optimaal kunt genieten van alles wat Bikepark VAM-berg te bieden heeft.
Bikepark VAM-berg is een geweldige bestemming voor mountainbikeliefhebbers. Als je meer wilt weten over de ervaringen van andere mountainbikers, lees dan het interview met Linda Harmelink op MTBbaas.nl. In dit interview deelt Linda haar passie voor mountainbiken en haar ervaringen op Bikepark VAM-berg. Het is een inspirerend verhaal dat je zeker niet wilt missen! Lees hier het volledige interview.