MTBBaas review – Mountainbike track Klimaatpark in Deventer

MTBbaas.nl | Alles voor de echte mountainbike fanaat

Man man man, wat blijft dit toch een lekker klein baantje om even flink op te crossen. Afgelopen woensdag was het weer raak, samen met een kameraad hadden we zin om even lekker een stukje te fietsen ‘s avonds. Geen hele grote, lange route, maar gewoon even lekker kort maar krachtig.

Mountainbike – Rode route in Deventer vanaf Deventer Ziekenhuis

Aangezien wij beiden in Deventer wonen was de keuze snel gemaakt. We pakken even een stukje rode route. Wij pakken deze rode route vaak op vanaf het Deventer Ziekenhuis. Dan beginnen we daar met onze route, langs het politiebureau en achterlangs bij Dusseldorf, over het industrieterrein in Deventer (langs o.a. Wensink Mercedes) achterlangs bij de grote windmolen aan de A1 en dan zo langs het nieuwe Van Der Valk hotel die nu nog in aanbouw is.

Dat is al een erg leuke route, aangezien van je gaat van; intensief, even bijkomen, intensief en weer even bijkomen. Zeker een aanrader om eens een keer een kijkje te nemen. Mocht je niet weten waar wij precies starten, neem dan even contact met ons op zodat wij het jou precies uit kunnen leggen.

Langs het Van der Valk hotel in Deventer naar het “Klimaatpark”

Maargoed, waar was ik ookalweer gebleven met al mijn MTB enthousiasme? Ohja; We komen dus langs het nieuwe Van Der Valk hotel in Deventer, weer de gewone weg op. Even tijd om weer op adem te komen, zodat we straks “Als een JECKO” over het klimaatpark kunnen crossen. Je komt dan aanfietsen, eerst even onder het viaduct door, en daar zie je het (helemaal nieuwe) “Klimaatpark” bordje staan. Dat blijft toch altijd erg leuk. We keken elkaar ook aan van; “Komop, we gaan even flink volgas die baan over!”

Mountainbike track Klimaatpark

Klimaatpark in Deventer

Hoe moet ik deze korte maar vrij intensieve baan precies beschrijven? Het is een baantje dat voor erg veel plezier zorgt. Je hebt een aantal sprongetjes, een klein klimmetje die, hoe gek ook, nog best zwaar is als je een beetje aanzet en een aantal verraderlijke bochten waar je wel goed op je techniek moet letten. Je kunt hier als “amateur fietser” dus best goed trainen, denk hierbij niet alleen je conditie, maar dus ook aan je bochten- en sprong techniek. Je kunt hier prima vermaken voor een korte periode. Als je een aantal rondjes achter elkaar doet, dan merk je vanzelf wel hoe intensief het is. Je gaat echt kapot als je een aantal rondjes flink aanzet, en dat maakt het juist zo leuk.

Verder is het klimaatpark altijd erg goed onderhouden, dus mijn complimenten aan de personen die hier verantwoordelijk voor zijn, want elke keer als wij er komen zijn er andere mountainbikers. Hij wordt dus erg vaak bezocht en dat is erg leuk om te zien!

De mountainbike track Klimaatpark in Deventer

Waar ligt het Klimaatpark in Deventer precies?

Het klimaatpark ligt eigenlijk precies bij de afrit van Deventer Oost. Precies op deze kruising.

Maar dit is dus geen baantje waar je speciaal voor naar toe moet, daar is het simpelweg te klein voor, maar mocht je in de buurt zijn dan is dit baantje zeker leuk om mee te pakken! Als je hier klaar bent dan kun je de rode route vervolgen, waar je achterlangs het industrieterrein gaat, langs de A1 tot aan de weg richting Bathmen. Hier kun je de rode route vervolgen door het treinspoor over te steken en direct linksaf te gaan, of je kunt, zoals wij soms doen, rechtsaf gaan en de weg vervolgen naar Deventer Centrum.

Waar ligt het Klimaatpark in Deventer

Klimaatpark in Deventer op Strava

Natuurlijk hebben ook even op Strava gekeken naar dit klimaatpark, wat de snelste tijden zijn die zijn gereden en hoe dit rondje van het Klimaatpark eruit ziet op Strava. Zo ziet het rondje er uit. Op onderstaande afbeelding kun je ook direct zien waar het nou precies gelegen is. Dit is dus afslag Deventer Oost bij de A1 van Apeldoorn richting Hengelo/Enschede.

Klimaatpark in Deventer op Strava

Dit is de top 7 van snelste tijden op het Klimaatpark in Deventer volgens Strava

  1. Ivar Van S – 0:37
  2. Marco Driessen – 0:40
  3. Ernest Kolkman – 0:41
  4. Chef Paling – 0:57
  5. Bram Kamphuis – 0:59
  6. Erwin Roetert – 1:00
  7. Rudi Littelink – 1:01 Hans Tieltjes – 1:01

Wie kan Ivan Van S verslaan? 0:37 is wel echt een bizar snelle tijd, dus je moet wel van goede huizen komen wil dit record verslaan!

Dit is de top 7 van snelste tijden op het Klimaatpark in Deventer volgens Strava

Klimaatpark in Deventer in beeld

En natuurlijk, speciaal voor dit artikel, heb ik de hele baan voor jullie op beeld gezet zodat jullie kunnen zien hoe deze precies gaat. Doe er je voordeel mee en mocht je een keer in de buurt zijn, neem zeker even de tijd om deze mee te pakken!

Mountainbike track Klimaatpark in Deventer Mountainbike track Klimaatpark in Deventer Mountainbike track Klimaatpark in Deventer Mountainbike track Klimaatpark in Deventer Mountainbike track Klimaatpark in Deventer Mountainbike track Klimaatpark in Deventer Mountainbike track Klimaatpark in Deventer Mountainbike track Klimaatpark in Deventer Mountainbike track Klimaatpark in Deventer Mountainbike track Klimaatpark in Deventer Mountainbike track Klimaatpark Mountainbike track Klimaatpark in Deventer Mountainbike track Klimaatpark in Deventer De mountainbike track Klimaatpark in Deventer Mountainbike track Klimaatpark in Deventer Mountainbike track Klimaatpark in Deventer Mountainbike track Klimaatpark in Deventer