MTBBaas interview met @mieskuh

Wat is het toch een prachtig weer vandaag! Desondanks zitten wij natuurlijk niet stil voor jullie en hebben wij een hagelnieuw MTBBaas interview voor jullie. Dit keer een Nederlandstalige, met “the one and only” @mieskuh! Neem even de tijd om haar Instagram te checken. Het is zeker de moeite waard! Wij hebben haar de gebruikelijke 10 vragen voorgelegd en we kunnen wel zeggen dat ze zeker even de moeite heeft genomen om er een erg leuk interview van te maken! Veel leesplezier!

1. Hoe heet je en waar kom je vandaan?

Ik ben Michelle Zacht, 36 jaar en woon in ‘zo-plat-als-een-dubbeltje’ Brabant in Nederland. In de heuvels en de bergen voel ik me het meest thuis, dus als het even kan rijd ik graag voor een weekendje op en neer ;-). Vorig jaar was dat wat lastiger door corona en heb ik Nederland absoluut meer weten te waarderen.

2. Hoelang mountainbike je al?

Ik ben in 2011 gestart op de racefiets om aan een goede doelentocht mee te doen en stelde zo ieder jaar een ander doel. Ik baalde wel eens als ik op de weg stond en niet nog hoger kon met de racefiets om echt de top te bereiken als daar dan toch nog een paadje lag. Om de winter door te komen kwam er in 2015 een mountainbike en schreef ik me niet lang daarna in voor de BikeTransalp, een 7-daagse marathon. Sindsdien is de mountainbike mijn absolute nummer 1!

3. Hoe vaak fiets je ongeveer per week of per maand

Ik fiets gemiddeld 5 keer per week, zo’n 10 tot 15 uur per week. In de winter is dit wat minder dan in de tijden dat het langer licht is buiten en de temperatuur aangenaam.
Ik geef in de winter indoorcycling lessen op de sportschool en wissel dat af met af en toe een training thuis op de indoortrainer. Ook probeer ik kracht en core te blijven trainen, o.a. door crossfit.
Het allerliefst ben ik uiteraard zoveel mogelijk buiten met mijn fiets! Maar zorg er altijd voor dat ik in beweging blijf.

4. Wat was jouw eerste mountainbike?

Dat was een Cube Reaction GTC SL, voor mij toen een prima fiets om het mountainbiken mee te ontdekken. Een aantal jaar terug heb ik een fanatieke mountainbiker aan de haak geslagen die zelf lang in de fietsbranche heeft gewerkt. Hij zoekt altijd de specs uit van alles wat wordt aangeschaft en zodoende wordt ik altijd op de hoogte gebracht. Als je dan een echte liefhebber wordt dan wil je liever geen standaard fiets meer.

5. Op welke mountainbike fiets jij nu?

Mijn fully is een SantaCruz Blur CC frame, met een Shimano XTR groep een FOX 32 Stepcast voorvork en 9thWave carbon wielen. Voor mij een absolute droomfiets. Doordat ik vrij klein ben, zijn veel fietsen in mijn maat uitgerust met 27.5 inch wielen. Ik wilde toch het liefst 29 inch, voornamelijk omdat ik hiermee makkelijker onderdelen kan uitwisselen met een reservefiets en de fiets van mijn vriend. Omdat we veel fietsen is dat toch regelmatig nodig. Ik heb geen dropper-post, maar daar twijfel ik wel over sinds ik er een keertje mee gereden heb! Daarnaast heb ik nog een hardtail die mijn vriend en ik gebruiken als ‘reservefiets’, dit is het Primum titanium frame van het Nederlandse merk Pilot Cycles. Dit frame rijdt echt heel prettig en bovendien is het titanium frame tijdloos en kan tegen een stootje.

6. Wat is jouw top 3 van favoriete mtb routes? En welke is echt jouw favoriet?

Dit vind ik wel de meest lastige vraag tot nu toe. In die paar jaar dat ik fiets probeer ik zoveel mogelijk te ontdekken in binnen- en buitenland. Een rondje in Nederland is voor mij niet te vergelijken met een afdaling in een Bikepark of een Endurotour. Overal waar ik ben geweest heb ik toffe herinneringen. Afgezien van georganiseerde ritten of marathons, maak ik meestal mijn routes zelf. Ik kan helemaal opgaan in de paadjes die ik op de kaart zie, waardoor de voorpret al is begonnen voordat ik op de fiets zit!

In Nederland:

  • Loonse en Drunense Duinen Dit is mijn ‘home-trail’ en gelukkig verveelt deze achtertuin nooit!
  • Amerongen – Leersum Gewoon heerlijk in de flow komen met wat hoogtemeters die je altijd moet combineren met een kop goede koffie bij de Proloog!
  • Nijmegen – Groesbeek Toffe route waar je je helemaal stuk kunt rijd

In het buitenland:

  • Sella Ronda MTB (Italië) Deze ronde heeft alles! Zowel ‘clockwise’ als ‘anti-clockwise’
  • Houffalize (België) Niet te ver rijden (kan best in een dagje) en de standaard routes zijn best tof voor wat avontuur!
  • Umbrail trail (Italië) Genieten en afzien liggen dicht bij elkaar. Van de foto’s heeft mijn moeder nog nachtmerries. Een van de mooiste trails ooit, maar ook een van de moeilijkst bereikbare die ik heb gereden.

7. Ben je weleens naar het buitenland geweest om te mountainbiken?

Sommige mensen vragen zich af waarom ik überhaupt nog in Nederland woon ;-). Dat komt vooral omdat ik mijn familie en vrienden slecht kan missen. De afgelopen jaren gaan al mijn vakantiedagen op aan fietsavonturen buiten Nederland. Ik heb een tijd lang veel marathons gereden in Europa, maar ik ben er ook achter gekomen dat mijn ultieme geluksgevoel zit in het moment dat ik ergens op een bergtop ben aangekomen en daar echt even in dat moment kan blijven om te genieten van het uitzicht.

Het feit dat je gezond bent en de top op eigen benen hebt bereikt geeft me een enorme kick. In een marathon ben je vooral aan het afzien en hoop je snel bij de finish te zijn. Een fotootje nemen is er niet bij. Ik zoek nog naar een balans hiertussen. Door corona en het cancelen van veel evenementen is de behoefte naar wedstrijden gezakt. Afgelopen jaar ben ik bijvoorbeeld samen met een vriendin van berghut naar berghut gefietst in Oostenrijk met bepakking en onze mountainbikes. Dit zijn herinneringen voor het leven! De tochten in het buitenland die ik met mijn vriend maak duren vaak een hele dag, waarbij we onderweg uitgebreid stoppen bij een berghut voor een Apfelstrüdel en bij terugkomst in het dal weer een terrasje doen. Dan duiken we vaak nog wat fietswinkels in voor inspiratie en dan blijkt vaak dat het al tijd is voor avondeten, die we dan ook gerust in fietskleding nuttigen. Voor ons is dat de ultieme vakantiedag!

8. Waar koop jij zoal jouw mountainbike fietsen, kleding en accessoires?

Daar zit weinig structuur in. Mantel zit dichtbij in de buurt en is zo’n beetje een wekelijks uitje als we weer eens snel ‘iets’ nodig hebben (remblokken, wax, dat soort dingen). Maar we rijden stad en land af voor onderhoud en onderdelen. Kleding is een dingetje. In de marathonwereld wordt er in lycra gereden. Aangezien wij ook het meeste zelf bergop en lange tochten rijden is dat dan ook het meest comfortabel. Een grote rugzak op je rug is dan niet prettig. Baggystyle vind ik veel stoerder en zou hier qua looks veel liever in fietsen. Daar horen dan ook weer andere schoenen, helm, bril, flatpedals, etc. bij. Doordat we in het buitenland tochten maken waarbij de fiets regelmatig in de nek moet, lopen harde carbonzolen niet bepaald prettig, maar ze klimmen wel weer het fijnste. Je leest het, ik ben er nog niet uit!

 

9. Hoe ziet jouw uitrusting eruit? Wat neem je altijd mee als je gaat fietsen?

Het liefst neem ik zo min mogelijk mee, maar het weer en de lengte van de tocht heeft daar de grootste invloed op. Ik neem sowieso altijd een CO2-pomp + patroon mee, mijn telefoon en eten. Overigens geeft het leuke situaties als wij bij aan het begin van een trail staan in een BikePark en zien daar mensen met dikke fully’s met veel veerweg, integraalhelmen, protectie en grote rugzakken ons een beetje afkeurend toelachen. Hoewel we tegenwoordig ook wel eens een liftje pakken, fietsen we vooralsnog meestal zelf naar boven en is de trail onze beloning. Onder de indruk van de uitrusting laat ik deze mensen voorgaan op de trail.Toch komt het regelmatig voor dat ze ons alsnog voorbij laten omdat ze toch langzamer dalen. De looks zeggen dus niet alles ;-). Ik durf best veel, maar blijf ver weg van de RedBull taferelen hoor.

10. Op welke kanalen kunnen mensen jou vinden?

Ik heb Facebook, maar ben met name op Instagram actief onder @mieskuh. Regelmatig krijg ik vragen over mijn ritjes of mensen vragen me tips voor hun fietsvakanties. Dat inspireert me om het regelmatig te blijven delen en met anderen in contact te zijn. Daarnaast ben ik actief als trainingsbegeleider / coach en begeleid fietsers met trainingsschema’s. Het geeft mij veel voldoening als anderen het maximale uit zichzelf kunnen halen, puur door hun trainingen ander in te richten. Mijn eigen website www.velocoach.nl is in de lucht, maar zeker nog niet af. Ik zit denk ik te veel op de fiets…

MTBBaas interview met @lindaharmelink

Deze week een MTBBaas interview met iemand die we al heel lang op ons lijstje hadden staan! Wij hebben namelijk niemand minder dan dé Linda Harmelink weten te strikken om een fantastisch leuk interview met ons te houden! Linda is een veel geziene dame op Instagram,...

Op MTB vakantie? 4 tips voor een perfecte voorbereiding!

Dit blog artikel is geschreven door Diane van der Sanden aka Miss MTB. Lees hier haar versie van dit blog artikel. Bekijk hier MissMTB op Instagram Het zal jullie niet zijn ontgaan, in september gaan René en ik drie weken biken in Finale Ligure, Italië. Het is niet de...

MTBBaas interview met @ronald.kamphuis69

Het is weer even een tijdje geleden dat wij een interview hebben geplaatst, maar we hebben er weer één voor jullie! Dit keer met Nederlands trots: Ronald Kamphuis! Ronald is een erg fanatieke mountainbiker die wij vaak tegen komen op Instagram, dus het leek ons leuk...

De starters mountainbike helm van 2021!

Starten met mountainbiken - De MTB helm van 2021/2022. De instapper in 2021: De Bontrager Solstice MIPS MTB Helm De Bontrager Solstice Mips Helm, is de perfecte starters MTB helm. Deze helm biedt zeker bescherming tegen een kleine prijs. Hiermee bewijst Bontrager...

Mountainbiken in Harz in Duitsland

Dit blog artikel is geschreven door MTB Club 010! Je kunt ze volgen op instagram: @mtbclub010. De meeste mountainbikers herkennen het: je wilt er even uit, op je bike lekker flowen door de bossen en genieten van de mooie momenten. Maar waar kun je heen zonder direct...

Onze productreview van de Bryton Rider S800

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige, duurzame en functierijke fietscomputer, dan is de Bryton Rider S800 zeker iets voor jou. Dit gebruiksvriendelijke apparaat heeft alles wat je nodig hebt om je ritten bij te houden, inclusief snelheid, afstand, tijd, hoogte en...

MTBBaas interview met @sara_bassano

1. What's your name and where are you from? My name is Sara and I am from Tübingen, Germany, but I am living in Munich now. 2. What do you do for a living? At the moment I am working as aa PR Manager, but I will change my job in July and from then, I will be working...

MTBBaas interview met @william_rbt

1. What's your name and where are you from? Hi, My name is William Robert and I’m from France, Fontainebleau, close to Paris.   2. What do you do for a living? I do only Mountain Bike, this is my job, I’m professional MTB Rider in Freeride.   3. How long...

MTBBaas interview met @_simmiiiiiiiiii_

Het heeft even geduurd, maar we hebben weer een nieuw MTBBaas interview voor jullie! Deze keer hebben wij weer een prachtige dame weten te strikken. Wij hebben namelijk het interview gehouden met; Simone Holzherr aka @_simmiiiiiiiiii_! Neem zeker even de moeite om...

MTBBaas interview with @davidgoergl77 

Yessss! We hebben weer een nieuw MTBBaas interview voor jullie! Deze keer met David, een echte MTBBaas uit Oostenrijk. Waarschijnlijk heb je hem al eens voorbij zien komen op Instagram onder de naam @davidgoergl77 Leuk dat je dit interview leest....

MTBBaas laat je kennis maken met; Team DTS

Maak kennis met "Team DTS" - Een mountainbike team in Deventer Volg al hun avonturen op Instagram @teamdtsmtb of via de website (die nog in...

MTBBaas interview with @davidgoergl77 

Yessss! We hebben weer een nieuw MTBBaas interview voor jullie! Deze keer met David, een echte MTBBaas uit Oostenrijk. Waarschijnlijk heb je hem al...

MTBBaas interview met lone_oehlenschlaeger_mtb

We hebben weer een nieuw MTBBaas interview voor jullie. Dit keer niemand minder dan Lone Oehlenschlaeger aka @lone_oehlenschlaeger_mtb op Instagram!...

MTBBaas interview met @nicola__giacomelli

1. What's your name and where are you from? My name is Nicola Giacomelli, I am a italien rider from Livigno. 2. What do you do for a living? In...

Op MTB vakantie? 4 tips voor een perfecte voorbereiding!

Dit blog artikel is geschreven door Diane van der Sanden aka Miss MTB. Lees hier haar versie van dit blog artikel. Bekijk hier MissMTB op Instagram...

Met de mountainbike door mul zand. Hoe doe je dat? 4 handige tips!

Dit blog artikel is geschreven door Diane van der Sanden aka Miss MTB. Lees hier haar versie van dit blog artikel. Bekijk hier MissMTB op Instagram...

MTBBaas interview met @william_rbt

1. What's your name and where are you from? Hi, My name is William Robert and I’m from France, Fontainebleau, close to Paris.   2. What do you...

MTBBaas review – Mountainbike track Klimaatpark in Deventer

Man man man, wat blijft dit toch een lekker klein baantje om even flink op te crossen. Afgelopen woensdag was het weer raak, samen met een kameraad...

De starters mountainbike helm van 2021!

Starten met mountainbiken - De MTB helm van 2021/2022. De instapper in 2021: De Bontrager Solstice MIPS MTB Helm De Bontrager Solstice Mips Helm, is...

MTBBaas interview met @andibinbiken

Misschien kennen jullie haar al wel; @andibinbiken op Instagram! We hebben al een aantal foto's van haar gepost op onze socials die erg goed liepen...

Volg ons op Social Media