MTBBaas interview met @lindaharmelink

Deze week een MTBBaas interview met iemand die we al heel lang op ons lijstje hadden staan! Wij hebben namelijk niemand minder dan dé Linda Harmelink weten te strikken om een fantastisch leuk interview met ons te houden! Linda is een veel geziene dame op Instagram, niet alleen bij ons maar waarschijnlijk bij heel veel mensen (en natuurlijk haar 12,6K volgers). Met haar prachtige verschijning en fanatieke MTB kunsten zien we haar graag voorbij komen op onze feed! Wij waren benieuwd wie Linda nou precies is, wat ze doet en wat haar beweegredenen zijn. Je leest het allemaal in onderstaand interview!

1. Hoe heet je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Linda Harmelink, 34 jaar en ik woon sinds deze zomer in Tirol, in Oostenrijk.Voorheen heb ik in de Randstad gewoond, maar ik was de drukte zat en daarnaast was het al jaren een droom van mij om in de bergen te wonen. Tot nu toe de moeilijkste, maar ook de beste en mooiste beslissing van mijn leven geweest. Hier in Oostenrijk voel ik mij echt thuis, ik ben omringd door prachtige bergen waar je onbeperkt kunt wandelen en mountainbiken.

2. Hoelang mountainbike je al?

Ik mountainbike sinds 2018, nog helemaal niet zo lang. Ik ben, zoals waarschijnlijk iedereen, begonnen op een hardtail. Al snel ging ik naar Bikepark Winterberg en na daar eenmaal op een endurobike gereden te hebben, was het voor mij al snel duidelijk. Zo’n fiets wil ik ook! En een paar maanden later had ik dan mijn Giant Reign SX waar ik nog steeds helemaal tevreden over ben. Deze bike heeft meer skills dan ik. Haha.

3. Hoe vaak fiets je ongeveer per week of per maand?

Dit jaar helaas niet zoveel. Ik was druk met voorbereidingen naar Oostenrijk en met werken. Ik probeer meestal wel 1x per week een ronde te fietsen. Maar zonder elektromotor valt het waar ik woon echt heel erg tegen. Ik ben ook meer een bikeparkrijder. Met de kabelbaan naar boven en lekker downhillen naar beneden. Ik heb dit jaar gelukkig wel een paar bikeparks van mijn lijstje bezocht.

4. Wat was jouw eerste mountainbike?

Mijn eerste mountainbike was een Bulls Vanida, daar heb ik een half jaartje op gefietst en toen heb ik mijn Giant Reign SX gekocht.
Eenmaal op een fully gefietst, dan wil je haast niet meer op een hardtail. Haha.

5. Op welke mountainbike fiets jij nu?

Mijn oranje Giant Reign SX, dit is overigens ook de enige fiets die ik heb, ik ben er ook heel tevreden mee en deze fiets is ook gewoon heel veelzijdig.

6. Wat is jouw top 3 van favoriete mtb routes? En welke is echt jouw favoriet?

Mijn top 3 in Nederland is:

  1. Amerongen
  2. Leersum
  3. Bergschenhoek

Ik vind de mountainbikeroutes op de Utrechtse Heuvelrug echt top. Liggen er altijd wel mooi bij, maar zijn ook goed te combineren met elkaar.
Bergschenhoek is wel pittig, maar ook erg leuk en een heel ander karakter. Welke ik nog meer leuk vind zijn Westerschouwen, Oostvoorne, Dorst en Vlaardingen.

7. Ben je weleens naar het buitenland geweest om te mountainbiken?

Jazeker, in Duitsland en Oostenrijk. In Duitsland is mijn favoriet toch wel Bikepark Winterberg, maar Bikepark Beerfelden is ook leuk (behalve de sleeplift, haha).
In Oostenrijk was ik in Saalbach, Bikepark Leogang, Bike Republic Sölden en Bikepark Serfaus Fiss Ladis.
Op mijn lijstje staan nog de Blindseetrail in Lermoos, Reschenpass, Bikepark Innsbruck en in Ichsgl schijn je ook hele gave trails te hebben.

8. Waar koop jij zoal jouw mountainbike fietsen, kleding en accessoires?

Mijn Giant Reign heb ik online in Duitsland besteld, aangezien deze niet in Nederland te koop was.Mijn kleding koop ik eigenlijk ook altijd online. Vooral in Nederland zie je in de winkels zelf heel veel lycra en dat vind ik echt verschrikkelijk, dat ziet er niet uit (sorry). Ik ben zelf erg fan van FOX en dit vindt je bijna niet in de winkels, gelukkig wel wat meer in Oostenrijk. Maar online bestellen blijft toch het beste. Daar zijn regelmatig kortingscodes of leuke acties. Favoriete online shops zijn Magiac Offroad, FC Moto, Bike24 en BikeDiscount.

9. Hoe ziet jouw uitrusting eruit? Wat neem je altijd mee als je gaat fietsen?

Als ik een klein rondje vanuit huis doe, eigenlijk niks, behalve een telefoon. Als ik naar een bikepark ga of een langere tocht maak dan neem ik altijd mijn rugzak mee met een fles water, telefoon, portemonnee, tools en wat te eten.

10. Op welke kanalen kunnen mensen jou vinden?

Ik ben te vinden op Instagram @lindaharmelink Hier kun je mijn wandel- en bike avonturen in Oostenrijk volgen.

MTBBaas interview met @lindaharmelink

door | nov 8, 2021 | Uncategorized

De starters mountainbike helm van 2021!

Starten met mountainbiken - De MTB helm van 2021/2022. De instapper in 2021: De Bontrager Solstice MIPS MTB Helm De Bontrager Solstice Mips Helm, is de perfecte starters MTB helm. Deze helm biedt zeker bescherming tegen een kleine prijs. Hiermee bewijst Bontrager...

MTBBaas interview with @mariona_cr

Yessss!! We hebben weer een nieuw MTBBaas interview voor jullie. Deze keer met de altijd goedlachse Mariona uit Spanje! Je vindt op Instagram met de naam @mariona_cr! Lees hieronder ons interview: 1. What's your name and where are you from? My name is Mariona...

MTBBaas interview with @davidgoergl77 

Yessss! We hebben weer een nieuw MTBBaas interview voor jullie! Deze keer met David, een echte MTBBaas uit Oostenrijk. Waarschijnlijk heb je hem al eens voorbij zien komen op Instagram onder de naam @davidgoergl77 Leuk dat je dit interview leest....

MTBBaas interview met @ronald.kamphuis69

Het is weer even een tijdje geleden dat wij een interview hebben geplaatst, maar we hebben er weer één voor jullie! Dit keer met Nederlands trots: Ronald Kamphuis! Ronald is een erg fanatieke mountainbiker die wij vaak tegen komen op Instagram, dus het leek ons leuk...

MTBBaas laat je kennis maken met; Team DTS

Maak kennis met "Team DTS" - Een mountainbike team in Deventer Volg al hun avonturen op Instagram @teamdtsmtb of via de website (die nog in ontwikkeling is): https://www.team-dts.nl/ Wie zijn Team DTS? Team DTS is een klein groepje (5) recreatieve MTB`s die het...

MTBBaas interview met professioneel MTB’er @jordibago

Vandaag hebben we wel een heel bijzonder MTBBaas interview voor jullie. Wij hebben namelijk professioneel MTB rijder en (oud) wereldkampioen Jordi Bago weten te strikken voor een interview. Hoe tof is dat?! Tussen al het reizen, filmen en wedstrijden rijden door heeft...

MTBBaas interview met @william_rbt

1. What's your name and where are you from? Hi, My name is William Robert and I’m from France, Fontainebleau, close to Paris.   2. What do you do for a living? I do only Mountain Bike, this is my job, I’m professional MTB Rider in Freeride.   3. How long...

MTBBaas interview met @sara_bassano

1. What's your name and where are you from? My name is Sara and I am from Tübingen, Germany, but I am living in Munich now. 2. What do you do for a living? At the moment I am working as aa PR Manager, but I will change my job in July and from then, I will be working...

MTBBaas interview met @pjkindermans

Voor een nieuw MTBBaas interview hebben wij deze week @pjkindermans geïnterviewd. Een veel geziene gast op onze socials, aangezien wij zijn dikke foto's vaak delen. De kans is dus al groot dat je hem al eens voorbij hebt zien komen.   Het leek ons leuk om hem wat...

MTBBaas interview met lone_oehlenschlaeger_mtb

We hebben weer een nieuw MTBBaas interview voor jullie. Dit keer niemand minder dan Lone Oehlenschlaeger aka @lone_oehlenschlaeger_mtb op Instagram! Zij timmert aardig aan de weg en begint langzamerhand ook een aardig following op te bouwen, dus dat is erg leuk om te...