MTBBaas interview met @lindaharmelink

Deze week een MTBBaas interview met iemand die we al heel lang op ons lijstje hadden staan! Wij hebben namelijk niemand minder dan dé Linda Harmelink weten te strikken om een fantastisch leuk interview met ons te houden! Linda is een veel geziene dame op Instagram, niet alleen bij ons maar waarschijnlijk bij heel veel mensen (en natuurlijk haar 12,6K volgers). Met haar prachtige verschijning en fanatieke MTB kunsten zien we haar graag voorbij komen op onze feed! Wij waren benieuwd wie Linda nou precies is, wat ze doet en wat haar beweegredenen zijn. Je leest het allemaal in onderstaand interview!

1. Hoe heet je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Linda Harmelink, 34 jaar en ik woon sinds deze zomer in Tirol, in Oostenrijk.Voorheen heb ik in de Randstad gewoond, maar ik was de drukte zat en daarnaast was het al jaren een droom van mij om in de bergen te wonen. Tot nu toe de moeilijkste, maar ook de beste en mooiste beslissing van mijn leven geweest. Hier in Oostenrijk voel ik mij echt thuis, ik ben omringd door prachtige bergen waar je onbeperkt kunt wandelen en mountainbiken.

2. Hoelang mountainbike je al?

Ik mountainbike sinds 2018, nog helemaal niet zo lang. Ik ben, zoals waarschijnlijk iedereen, begonnen op een hardtail. Al snel ging ik naar Bikepark Winterberg en na daar eenmaal op een endurobike gereden te hebben, was het voor mij al snel duidelijk. Zo’n fiets wil ik ook! En een paar maanden later had ik dan mijn Giant Reign SX waar ik nog steeds helemaal tevreden over ben. Deze bike heeft meer skills dan ik. Haha.

3. Hoe vaak fiets je ongeveer per week of per maand?

Dit jaar helaas niet zoveel. Ik was druk met voorbereidingen naar Oostenrijk en met werken. Ik probeer meestal wel 1x per week een ronde te fietsen. Maar zonder elektromotor valt het waar ik woon echt heel erg tegen. Ik ben ook meer een bikeparkrijder. Met de kabelbaan naar boven en lekker downhillen naar beneden. Ik heb dit jaar gelukkig wel een paar bikeparks van mijn lijstje bezocht.

4. Wat was jouw eerste mountainbike?

Mijn eerste mountainbike was een Bulls Vanida, daar heb ik een half jaartje op gefietst en toen heb ik mijn Giant Reign SX gekocht.
Eenmaal op een fully gefietst, dan wil je haast niet meer op een hardtail. Haha.

5. Op welke mountainbike fiets jij nu?

Mijn oranje Giant Reign SX, dit is overigens ook de enige fiets die ik heb, ik ben er ook heel tevreden mee en deze fiets is ook gewoon heel veelzijdig.

6. Wat is jouw top 3 van favoriete mtb routes? En welke is echt jouw favoriet?

Mijn top 3 in Nederland is:

  1. Amerongen
  2. Leersum
  3. Bergschenhoek

Ik vind de mountainbikeroutes op de Utrechtse Heuvelrug echt top. Liggen er altijd wel mooi bij, maar zijn ook goed te combineren met elkaar.
Bergschenhoek is wel pittig, maar ook erg leuk en een heel ander karakter. Welke ik nog meer leuk vind zijn Westerschouwen, Oostvoorne, Dorst en Vlaardingen.

7. Ben je weleens naar het buitenland geweest om te mountainbiken?

Jazeker, in Duitsland en Oostenrijk. In Duitsland is mijn favoriet toch wel Bikepark Winterberg, maar Bikepark Beerfelden is ook leuk (behalve de sleeplift, haha).
In Oostenrijk was ik in Saalbach, Bikepark Leogang, Bike Republic Sölden en Bikepark Serfaus Fiss Ladis.
Op mijn lijstje staan nog de Blindseetrail in Lermoos, Reschenpass, Bikepark Innsbruck en in Ichsgl schijn je ook hele gave trails te hebben.

8. Waar koop jij zoal jouw mountainbike fietsen, kleding en accessoires?

Mijn Giant Reign heb ik online in Duitsland besteld, aangezien deze niet in Nederland te koop was.Mijn kleding koop ik eigenlijk ook altijd online. Vooral in Nederland zie je in de winkels zelf heel veel lycra en dat vind ik echt verschrikkelijk, dat ziet er niet uit (sorry). Ik ben zelf erg fan van FOX en dit vindt je bijna niet in de winkels, gelukkig wel wat meer in Oostenrijk. Maar online bestellen blijft toch het beste. Daar zijn regelmatig kortingscodes of leuke acties. Favoriete online shops zijn Magiac Offroad, FC Moto, Bike24 en BikeDiscount.

9. Hoe ziet jouw uitrusting eruit? Wat neem je altijd mee als je gaat fietsen?

Als ik een klein rondje vanuit huis doe, eigenlijk niks, behalve een telefoon. Als ik naar een bikepark ga of een langere tocht maak dan neem ik altijd mijn rugzak mee met een fles water, telefoon, portemonnee, tools en wat te eten.

10. Op welke kanalen kunnen mensen jou vinden?

Ik ben te vinden op Instagram @lindaharmelink Hier kun je mijn wandel- en bike avonturen in Oostenrijk volgen.

MTBBaas interview met @sara_bassano

1. What's your name and where are you from? My name is Sara and I am from Tübingen, Germany, but I am living in Munich now. 2. What do you do for a living? At the moment I am working as aa PR Manager, but I will change my job in July and from then, I will be working...

MTBBaas review – Mountainbike track Klimaatpark in Deventer

Man man man, wat blijft dit toch een lekker klein baantje om even flink op te crossen. Afgelopen woensdag was het weer raak, samen met een kameraad hadden we zin om even lekker een stukje te fietsen 's avonds. Geen hele grote, lange route, maar gewoon even lekker kort...

Interview met MTB CLUB-010

Wat zijn wij: Een drietal vrienden die samen één grote passie delen: mountainbiken! Avontuur, fun en uitdagingen zijn de kernwoorden die ons drieën verbindt. Wekelijks gaan we erop uit met de bikes op de Nederlandse trails en daarnaast plannen we ook geregeld toffe...

Mountainbiken in Harz in Duitsland

Dit blog artikel is geschreven door MTB Club 010! Je kunt ze volgen op instagram: @mtbclub010. De meeste mountainbikers herkennen het: je wilt er even uit, op je bike lekker flowen door de bossen en genieten van de mooie momenten. Maar waar kun je heen zonder direct...

MTBBaas interview met @nicola__giacomelli

1. What's your name and where are you from? My name is Nicola Giacomelli, I am a italien rider from Livigno. 2. What do you do for a living? In winter I am a ski instructor while in summer I am a professional MTB guide, I collaborate with several bikebrands and I’m...

MTBBaas interview met @andibinbiken

Misschien kennen jullie haar al wel; @andibinbiken op Instagram! We hebben al een aantal foto's van haar gepost op onze socials die erg goed liepen en waar veel leuke en goede reacties op kwamen. Daarom leek het ons leuk om haar eens te interviewen, zodat we haar wat...

MTBBaas interview met lone_oehlenschlaeger_mtb

We hebben weer een nieuw MTBBaas interview voor jullie. Dit keer niemand minder dan Lone Oehlenschlaeger aka @lone_oehlenschlaeger_mtb op Instagram! Zij timmert aardig aan de weg en begint langzamerhand ook een aardig following op te bouwen, dus dat is erg leuk om te...

MTBBaas interview met professioneel MTB’er @jordibago

Vandaag hebben we wel een heel bijzonder MTBBaas interview voor jullie. Wij hebben namelijk professioneel MTB rijder en (oud) wereldkampioen Jordi Bago weten te strikken voor een interview. Hoe tof is dat?! Tussen al het reizen, filmen en wedstrijden rijden door heeft...

Onze productreview van de Bryton Rider S800

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige, duurzame en functierijke fietscomputer, dan is de Bryton Rider S800 zeker iets voor jou. Dit gebruiksvriendelijke apparaat heeft alles wat je nodig hebt om je ritten bij te houden, inclusief snelheid, afstand, tijd, hoogte en...

Op MTB vakantie? 4 tips voor een perfecte voorbereiding!

Dit blog artikel is geschreven door Diane van der Sanden aka Miss MTB. Lees hier haar versie van dit blog artikel. Bekijk hier MissMTB op Instagram Het zal jullie niet zijn ontgaan, in september gaan René en ik drie weken biken in Finale Ligure, Italië. Het is niet de...

MTBBaas interview with @mariona_cr

Yessss!! We hebben weer een nieuw MTBBaas interview voor jullie. Deze keer met de altijd goedlachse Mariona uit Spanje! Je vindt op Instagram met de...

Met de mountainbike door mul zand. Hoe doe je dat? 4 handige tips!

Dit blog artikel is geschreven door Diane van der Sanden aka Miss MTB. Lees hier haar versie van dit blog artikel. Bekijk hier MissMTB op Instagram...

MTBBaas interview met lone_oehlenschlaeger_mtb

We hebben weer een nieuw MTBBaas interview voor jullie. Dit keer niemand minder dan Lone Oehlenschlaeger aka @lone_oehlenschlaeger_mtb op Instagram!...

MTBBaas laat je kennis maken met; Team DTS

Maak kennis met "Team DTS" - Een mountainbike team in Deventer Volg al hun avonturen op Instagram @teamdtsmtb of via de website (die nog in...

MTBBaas review – Mountainbike track Klimaatpark in Deventer

Man man man, wat blijft dit toch een lekker klein baantje om even flink op te crossen. Afgelopen woensdag was het weer raak, samen met een kameraad...

De starters mountainbike helm van 2021!

Starten met mountainbiken - De MTB helm van 2021/2022. De instapper in 2021: De Bontrager Solstice MIPS MTB Helm De Bontrager Solstice Mips Helm, is...

MTBBaas interview met @andibinbiken

Misschien kennen jullie haar al wel; @andibinbiken op Instagram! We hebben al een aantal foto's van haar gepost op onze socials die erg goed liepen...

MTBBaas interview met @pjkindermans

Voor een nieuw MTBBaas interview hebben wij deze week @pjkindermans geïnterviewd. Een veel geziene gast op onze socials, aangezien wij zijn dikke...

MTBBaas interview met professioneel MTB’er @jordibago

Vandaag hebben we wel een heel bijzonder MTBBaas interview voor jullie. Wij hebben namelijk professioneel MTB rijder en (oud) wereldkampioen Jordi...

MTBBaas interview met @sara_bassano

1. What's your name and where are you from? My name is Sara and I am from Tübingen, Germany, but I am living in Munich now. 2. What do you do for a...

Volg ons op Social Media