MTBBaas interview met @ronald.kamphuis69

MTBbaas.nl | Alles voor de echte mountainbike fanaat

Het is weer even een tijdje geleden dat wij een interview hebben geplaatst, maar we hebben er weer één voor jullie! Dit keer met Nederlands trots: Ronald Kamphuis!

Ronald is een erg fanatieke mountainbiker die wij vaak tegen komen op Instagram, dus het leek ons leuk om hem eens wat beter te leren kennen!

1. Hoe heet je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Ronald Kamphuis, 51 jaar en woon in Losser, gelegen in Twente aan de rand van de Duitse grens. In het dagelijkse leven ben ik servicetechnicus bij een groot installatiebedrijf.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten om te fotograferen of natuurlijk te mountainbiken.

MTBBaas interview met @ronald (8)

2. Hoelang mountainbike je al?

Mountainbiken doe ik nu al zo’n dikke 25 jaar. Onschuldig begonnen op een ijzeren hardtail om de conditie een beetje bij te houden. Al gauw heb je dan al de smaak te pakken….

MTBBaas interview met @ronald (8)

3. Hoe vaak fiets je ongeveer per week of per maand?

Normaal gesproken fiets ik zo’n 2x in de week. 1x door de week ‘s avonds na het werk en dan het weekend. Nu de dagen weer korter zijn alleen in het weekend.

MTBBaas interview met @ronald (8)

4. Wat was jouw eerste mountainbike?

Mijn eerste mountainbike was een stalen Batavus Buster hardtail zonder vering uiteraard, dat was in die tijd nog niet standaard! Deze heb ik kapot gefietst op jawel de voorvork.

Toen kwam er al gauw eentje met geveerde fork! Mijn eerste echte mountainbike waar ik serieus mee gebiked heb was een Specialized Stumpjumper.

Dit is mijn mountainbike volgorde:

  • 1 Batavus Buster
  • 2 American Eagle Durango 760
  • 3 Specialized Stumpjumper
  • 4 Cube Reaction carbon
  • 5 Canyon Nerve 7
  • 6 Canyon Spectral 6.0
  • 7 Canyon Grand Canyon AL SL7.0

MTBBaas interview met @ronald (8)

MTBBaas interview met @ronald (8)

5. Op welke mountainbike fiets jij nu?

Nu bezit ik twee bikes, beide van Canyon. Een Canyon Spectral 6.0 endurobike voor de Alpen en bikeparks en een Canyon Grand Canyon AL SL7.0 hardtail voor de locale rondjes en routes. Liefst zit ik op de Spectral, gewoon meer fun en comfort op een fully!

MTBBaas interview met @ronald (8)

6. Wat is jouw top 3 van favoriete mtb routes? En welke is echt jouw favoriet?

Heb tot nu toe alleen nog hier in het oosten van het land gereden en een keer in Brabant. Mijn locale rondje is Losser/ Oldenzaal en dan met name het Hulsbeek om technisch te rijden/oefenen.

Mijn top 3 zijn

  • 1- Nijverdal
  • 2- Rijssen
  • 3- Rheden (Posbank)

Mijn favoriet in Nederland is dan wel Nijverdal. Mooie singletracks afgewisselt met afdalingen en klimmetjes door een prachtig landschap! In het Buitenland (Oostenrijk) de bekende Hacklbergtrail in Saalbach/Hinterglemm

MTBBaas interview met @ronald (8)

7. Ben je weleens naar het buitenland geweest om te mountainbiken?

Nu we kids hebben en in Europa (lees Oostenrijk en Duitsland) op vakantie gaan, gaat de mountainbike natuurlijk mee. Dat is een van de reden dat ik ook een Spectral heb aangeschaft, want met mijn oude Neuron kwam ik veerweg te kort.

De afgelopen jaren dus in Oostenrijk gefietst, oa in Serfaus/Ladis, Saalbach/Hinterglemm, Leogang en Sölden (Bike Republic Sölden). In Duitsland fiets ik regelmatig in het Teutoburger Wald en Bikepark Winterberg.

Met de fietsclub LWC waar ik lid van ben gaan we elk jaar ook nog een lang weekend naar Duitsland heen om te biken! Als alles meewerkt en die Corona achter de rug is gaan we volgend jaar naar Schladming/ Dachstein en weer Bikepark Leogang!

MTBBaas interview met @ronald (8)

MTBBaas interview met @ronald (8)

8. Waar koop jij zoal jouw mountainbike fietsen, kleding en accessoires?

Normaal gesproken haal ik mijn fietsen bij de local dealer (support your locals), maar aangezien mijn huidige Canyon bikes alleen via internet verkrijgbaar zijn dus niet…

Kleding haal ik in het buitenland (Oostenrijk) of via de webshops van oa Bikester, Bike24 en Chainreaction.

Hier in Nederland en met name hier bij de locale fietszaken kun je alleen maar lycra krijgen en als ik ergens een hekel aan heb is het lycra…geen porum! Dat is voor kromme sturen en Stravaridders…. Ik rijd alleen in baggy/shorts en bijbehorende shirts.

MTBBaas interview met @ronald (8)

9. Hoe ziet jouw uitrusting eruit? Wat neem je altijd mee als je gaat fietsen?

Ligt eraan waar ik ga fietsen en hoe lang. Wil ik gauw ffe een rondje bij mijn huis dan pak alleen mijn bike en bidon of camelback.

Ga ik een dagje biken of naar bikepark / Alpen dan pak ik mijn Evoc rugzak waar ik oa drinkzak, tools, binnenband, Co2 patronen en repen/snacks in heb.

MTBBaas interview met @ronald (8)

10. Op welke kanalen kunnen mensen jou vinden?

Op het moment maak ik gebruik van Facebook: Ronald Kamphuis , Instagram: @ronald.kamphuis69
Ook heb ik een website waar ik mijn fotowerk (natuurfotografie) presenteer: www.ronaldkamphuis.nl

MTBBaas interview met @ronald (8)