MTBBaas interview met @pjkindermans

MTBbaas.nl | Alles voor de echte mountainbike fanaat

Voor een nieuw MTBBaas interview hebben wij deze week @pjkindermans geïnterviewd. Een veel geziene gast op onze socials, aangezien wij zijn dikke foto’s vaak delen. De kans is dus al groot dat je hem al eens voorbij hebt zien komen.  

Het leek ons leuk om hem wat beter te leren kennen en daarom hebben wij een aantal vragen naar hem opgestuurd, zodat we voortaan ook weten wie er achter dit account schuilt! 

 

1. Hoe heet je en waar kom je vandaan? 

Mijn naam is Pieterjan Kindermans en ik ben 28 jaar oud. Ik ben afkomstig uit België. Oorspronkelijk woonde ik in Lebbeke, maar woon nu in Herzele. 

2. Hoelang mountainbike je al? 

Ik ben begonnen met mountainbike toen ik 8 jaar was. Tussendoor reed ik ook wel wat wegwedstrijden maar dit was niet mijn hoofddoel. Toen ik junior en belofte was behoorde ik ook tot de Belgische selectie.  

Dit met verschillende wedstrijden in het buitenland. 5 jaar geleden proefde ik voor het eerst van het enduro- mountainbike. Tot op heden doe ik dit nog steeds heel graag!  

3. Hoe vaak fiets je ongeveer per week of per maand? 

Gemiddeld doe ik 4 à 5 trainingen per week. Dit doe ik afwisselend met lopen en fietsen op de weg. Ook probeer ik zoveel mogelijk trainingen te doen in de Ardennen.  

  

4. Wat was jouw eerste mountainbike? 

Mijn eerste mountainbike was een Minerva. 

5. Op welke mountainbike fiets jij nu? 

Momenteel rijd ik op een Rocky Mountain (Slayer), een echt enduro- raket!  

6. Wat is jouw top 3 van favoriete mtb routes? En welke is echt jouw favoriet? 

Op mijn derde plaats staat Finale Ligure in Italië, als 2de verkies ik Alpe D’ huez in Frankrijk en de absolute topper zijn de trails in de Vogezen. Ook in België zijn er leuke plaatsen maar jammer genoeg niet officieel.  

7. Ben je weleens naar het buitenland geweest om te mountainbiken? 

Zoals eerder gezegd heb ik met de selectie verschillende wedstrijden gereden in het buitenland waaronder Duitsland, Portugal, Frankrijk,… Ook voor het enduro ben ik al verschillende keren in het buitenland geweest. Oa. Frankrijk, Spanje, Italië,… 

8. Waar koop jij zoal jouw mountainbike fietsen, kleding en accessoires? 

Dit doe ik vooral bij MADBIKES – shop in Drongen bij Gent. Voor mijn wielen kan ik rekenen op de kwaliteit van STEALTH WHEELS in Belsele.  

9. Hoe ziet jouw uitrusting eruit? Wat neem je altijd mee als je gaat fietsen? 

Mijn uitrusting bestaat vooral uit bescherming. Helm, kniestukken, rugbescherming, handschoenen,.. Wat ik altijd op zak heb is een binnenband, een pomp, koek en wat zakgeld.  

10. Op welke kanalen kunnen mensen jou vinden? 

De mensen kunnen mij vooral vinden op Instagram (@pjkindermans) en Facebook.